Πανεύκολη ζύμη πίτσας
Πίτσα μια λέξη χίλια συναισθήματα. Ανεξάρτητα από την ηλικία μικροί και μεγάλοι λατρεύουν την πίτσα χωρίς αμφιβολία. Εάν θέλετε να καλέσετε την παρέα σας να δείτε έναν αγώνα ή να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί τότε το πιο απολαυστικό φαγητό που μπορείτε να τους μαγειρέψετε είναι η πίτσα. Εύκολα και γρήγορα θα έχετε μια σπιτική φρέσκια ζύμη για πίτσα που θα ξετρελάνει την παρέα σας!

Συστατικά
- 1500 gr αλεύρι
- 20 gr αλάτι
- 30 gr ζάχαρη
- 25 gr μαγιά
- 15 gr μπέϊκιν πάουντερ
- 750 ml νερό
- 50 ml ηλιέλαιο
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και στην συνέχεια προσθέστε το αλάτι με την ζάχαρη. Κάντε έναν κύκλο με μια τρύπα στην μέση. Στην συνέχεια ανακατέψτε το νερό με την μαγιά μέχρι να διαλυθεί, καλό θα ήταν το νερό να είναι χλιαρό για να διαλυθεί πιο εύκολα η μαγιά σας. Προσθέστε το νερό με την μαγιά στο μείγμα με το αλεύρι και ξεκινήστε να πλάθεται την ζύμη.
2.
Όταν το μείγμα σας έχει αρχίσει να γίνετε ζύμη προσθέστε το ηλιέλαιο και συνεχίστε το πλάσιμο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σας. Αν δεν μπορείτε να πλάσετε την ζύμη χωρίστε την στα δυο για να την πλάσετε πιο εύκολα. Αφού δημιουργηθεί η ζύμη σας αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος σκεπασμένη και να διπλασιαστεί η ζύμη σας.
3.
Λαδώστε ένα ταψί και απλώστε την ζύμη με τα χέρια σας μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια του ταψιού σας. Αν θέλετε πιο σωστό σχήμα στην πίτσα σας ανοίξτε με πλάστη την ζύμη, αν και είναι πολύ εύκολο να την ανοίξετε με τα χέρια. Τέλος προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει χρυσαφένια η ζύμη σας.
*Tips* Αν το ταψί σας είναι μικρό και σας περισσεύει ζύμη κάντε μπάλα το ζυμάρι σας τυλίξτε το με μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ζυμάρι, βγάλτε το από την κατάψυξη και αφήστε το να ξεπαγώσει καλά και να φουσκώσει, αφού ξεπαγώσει καλά τότε θα μπορείτε να το μαγειρέψετε!



